Friday, November 19

I'm gonna start my new blog SOON


Kitaláltam, h lesz egy új blogom, de most valami mizéri miatt kér, h adjam meg a mobilszámomat és majd szépen elküldi az ellenörző kódot, h léte tudjam hozni. Én viszont nem vagyok ilyen bátor, h csak úgy megadjam atelefonom számát, mivan ha itt elkezdenek szórakozni vele..
Szóval még kiatlálom, h hogyan lezs, ha másnem ezt folytatom, de az túl snassz lenne.. mmint ezt amúgy is folytatnám, de a másik az egy főzős blog lenne..
Az egész ötlet onnan jött, h megnéztem a Julie and Julia-t ami szintén egy főzős-blogolós film.. Viszont én nem 1 másvalaki szakécskönyvét akarom megfőzni(mmint a recepteket belőle) hanem saját új recepteket alkotni.
Az első már meg is van, má csak arra várok, hog yjöjjön haza a Mama és a Dorka és akkro végre megkóstolhatjuk! Serintem nagyon finomnak kell lennie az illatából adódóan! Ha másnem a 'Joey elmélet' szerint biztosan "Why what's your problem? custard: good jam: good meet: good, so??"(ugye amikor Rachel a truffle-be rak darált marhahúst mert összeragadta szakácskönyv :-D)
Hát azért az én receptem nem ilyen sós édes keverék!!
De egyesével megkótóltam és finomak voltak A neve pedig "Chicken in lensBin" igen mert Angolul benne van a nevében a lényeg :-) Magyarul a neve: nos azon még gondolkozom..
És íme a recept:"Chicken in lensBin"
Hozzávalók:
-200g lencse
-200g bab (a sima tarka jó ne mind1 milyen)
-350g csirkehús apóravágva
-1 közepes fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2 kisebb sárgarépa
-reszelt sajt (kb 10dkg)de ez csak atetejére kell, ugyh mindenki maga látja, h mennyi az annyi..
-1 ek olivaolaj
-fűszerek: majorana, tárkony, bors, SÓ
És az elkészítés: A babot és a lencsét beáztatjuk, kb 3-4órán át hagyjuk állni, majd a saját levében puhára főzzük(ez nagyon sok idő)Amíg főzzük,lereszeljük a répát és egy kölün tálba a sajtot is! A húst nagyon apróra felvágjuk, legjobb ha az ember le tudja darálni, apróra vágjuk a hagymát és a a fokhagymát. Ha ez kész megsózzuk borsozzuk a lencsét!! Egy serpenyőben 1ek olivaolajban a hagymátés fokhagymát üvegesre dinszteljük majd hozzáadjuk a húst és amikor már látjuk h fehér akkor hozzáadjuk a 2 kis reszelt sárgarépát! kb 1 tk majorannát és 1 kk tárkonyt sót borsot adunj ahúshoz és egy pár csepp vizet, majd eben hagyjuk párolni amíg meg nem unjuk, h najó mostmár tuti jó :-) A lencsés babot fogyelni kell és folyamatosan annyi vizet adni hozzá, h az elfőhessen! Ha már puha akkor 1 kisebb porcelán/jénait kivajazunk és elkezdjük a rétegzést: Lencsésbab majd az összes hús majd megint lencsésbab. A tetejét megszórjuk a reszeltsajttal, majd az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük(180fokon) amíg a teteje aranybarna nem lesz! És utána nyammi megesszük, mint mi itt most!:-) csinálok képet és felrakom este
na hy-bye