Wednesday, November 16

Macaron





Tegnap sütöttük Daniellával Macaront.
Szerintem baromi jól sikerült és őszintén már várom, h még1x csinálhassak!
A Recept pedig hiper egyszerű. Ok változtattam rajta mert lusta voltam szabályt betartani de jó lett!
Tésztához:
4 tojásfehérje
250g porcukor
125g őrölt mandula
1 csipet só
A fehérjéket a porcukor felével és a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a mandula és maradék ckor keverékét majd kis kupacokat rakunk és 160 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Krémhez:
100g étcsokoládé
25g margarin
120g habtejszín
A tejszínt felforraljuk, majd hozzáadjuk a feltördelt csokit és ha felolvadt a margarint is, majd megvárjuk amíg kihül és krémszerű lesz.
Végül értelemszerően két tészta közé krémet teszünk.