Tuesday, December 27

Répatorta-süti


Megsütöttük végül a répatorta sütit. Mert nem volt kedvem tortát sütni, így a krémet nem csináltuk meg hozzá és tepsiben sütöttük meg, nem pedig tortaformában, végül marcipánnal díszítettük.
Hozzávalók:
30dkg reszelt sárgarépa
30dkg őrölt dió/mandula
6dkg liszt (én teljes kiőrlésű rozsliszttel sütöttem)
5 db tojás
2 ek méz
10dkg cukor (én ezt édesítővel helyettesítettem)
1 cs vaniliásckor
reszelt citrom+ leve, narancshéj
fahéj

A lereszelt sárgarépára csavarjuk a citrom levét, majd állni hagyjuk. Addig a tojásférjéket felverjük kemény habbá 1 csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot. A répát kinyomkodjuk (a levét megisszuk, mert finom és vitamin), hozzáadjuk a tojások sárgáit és a lisztet, örölt dió/manulát, fahéjat, reszelt citrom+narancshéjat, majd jól összekeverjük. Ha homogénné válik óvatosan összekevejük a fehérjével, végül sütőpapírral bélelt tepsibe/ tortaformába öntjük. Ha Tepsi 20, ha torta akkor 30 perc alatt 180 fokon megsütjük.
A marcipánt, simán kinyújtjuk és díszítjük.
Szerintem baromi finom.