Előrevetíteném a képek sorrendben vannak az első amikor gyúrtam a tacsmagot
a második a tegnap esti kenyér
a harmadik pedig a ma reggel sütött
Kenyér:40dkg liszt(1/3 rozs 2/3 sima)



Kenyér:40dkg liszt(1/3 rozs 2/3 sima)
3dl víz
2 nagykanál kovász
2 tk só
2 ek olivaolaj
Ezt mind összegyúrni 5 óra múlva megint összegyúrni és újabb 5 óra
múlva megsütni.
lisztet hozzáadnia tésztához és a kezeket is jól belisztezni és láss csodát
gyúrható tésztát kapsz!!A gyúrások időtartama 10 perc majd 5perc.
Ha esetleg előfordul az a bizonyos baki mint velem is, hogy már 10 perce gyúrtam de egy tacsmag, (majd a képen látható..) az állaga, akkor le kell szenvedni a kezekről a tésztasokaságot, megmosni a kezeket, szépen megszárítani, majd
Ízlés szerint lehet belerakni mndenféle magot, olivabogyót,
szárított
paradicsomot..csak a fantázia szab határt :D
Majd ha letöltöm a képet feltöltöm ide is addig lehet képzelgetni :)
És ha már működik A
FOTÓFELTÖLTÉS akkor már a 2 pikcsőrt a megfagyásomról, amikor is elterveztem, hogy kimegyek hóembert építeni, de tekintve, hogy porhó zúgott az égből, csak angyalkára futotta :D
No comments:
Post a Comment