Kivételesen ennek úgy lett boldog a vége, hogy nem kellett a felénél felállni, azzal, hogy oké innen úgyis tudom, mi fog történni.
És a pszichológus a kanapén a "fing" elméletével amit mint metafora használt a szerelmi élet pályájára.. ejj mennyit nevettünk rajta D.val (d.mint.daniella.csak.túl.hosszú.a.neve.kiírva.:P)
Persze előtte meg után a nyomattam a holnap reggeli Fejlődéslélektani mizériát, és angyon remélem, hogy sikerül jól megírnom!
Tegnap sütöttem életem első saját mézeskalácsát teljesen saját receptből, ugyanis mérőeszköz nuku, és még soha nem sütöttem mézeskalácsot mmint szurkodni szurkodtam de a tésztát még nem csináltam eddig. Ígyhát ahogy jött jöttek a dolgok csak hozzávalókkal tudok szolgálni és avval, hogy D. és Bori már veszekedtek rajta h ki evett többet és még a lakótársaimnak is izlett, sőt aki tegnap hazament vitt is egy zacsival magával az útra :D
The Recipe:
200g méz (ezt tudom, mert 500g-os az üveg és 2/5ét raktam bele :D)
50g margarin (rajta van a jelölés a papíron :P)
1 csipet só
1 zacskó sütőpor
2 kk fahéj
1/3 csomag mézes-fűszer, mert találtam még otthon és azt le is hoztam
1 bögre zab
2 tojás (ne a földre ejtsétek, mert a szőnyegről macerás feltakarítani és még pazarlás is)
kb 2 bögre liszt ( de annyi liszt kell, hogy nyújtásra alkalmas tésztát kapunk!)
A mézet a vajjal felolvasztjuk és az összes többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk ( nem a kéztörlő tartóról leszerelt farúddal és nem a vágódeszkán mint én) és kiszurkodjuk a formákat, majd vajas sütőpapírra rakva betesszük a sütőbe és addig sütjük míg enyhén megbarnul azaz mézeskalács színe nem lesz :D
És nyammi finom megesszük és még rostot is tartalmaz :P
No comments:
Post a Comment