Sunday, January 2

helómi


Ha esetleg puszta véletlenségből lenne otthon Tartiflett sajt akkor íme a recept és a képek, amiket ma csináltam ebédr
e. Nem, a képeket nem ebédre azt a blogra, mert láttam, hogy sok francia,
meg amerik
ai meg angol is felrakott, hát gondoltam az enyém is egy egyedi :D

Tartiflette:1 tatiflette1kg krumpli
1nagy hagyma, ha kicsi akkor 2
200g húsos szalonna (én pl. Rasherből csináltam amit még Írországb
ól hozott Papa..)
1dl tejszín
1,5 d fehérbor

A krumplit megfőzzük, a hagymát felszeleteljük de nem kell
kockára vágni csak vékony karikákra, a szalonnát vékony csíkokra szeljük. Először a szalonnát megpirítjuk, majd a zsírjában a hagymát üvegesre dinszteljük, közben a szalonna is benne marad! A végén hozzá
öntjük a fehérbort és még egy kicsit hagyjuk rottyanni. Ha kész akkor egy nagyobb jénait vagy mint a képemen lévő cserépedényt kivajazunk és elkezdjük a rétegzést. Első réteg 1 sor krumpli felszelve, rá a hagymás-sonka fele és a fél adag tejszínnel
meglocsoljuk. Utána ismét 1 réteg szeletelt krumpli jön, rá megint hagymás-sonka másik fele és a tejszín 2. fele. Végül a maradék krumpli felszelve. Ekkor a sajtot félbevágjuk és úgy, hogy a külseje legyen felül rárakjuk a tetejére. 210 fokon előmelegített sütőben
30 percig sütjük. Melegen ajánlatos még az egészet megenni :D nekünk 4ünknek pont elég volt ebédre!

No comments:

Post a Comment