Friday, April 15

Piskótatekercs kávés töltettel



Még vasárnap 10kor Mama megkérdezte, hogy nem akarunk-e sütni valamit, mert mennénk vendégségbe. Persze az első gondolatom az ,volt hogy jajj de jó úgyis süthetnékem van, a 2. hogy a tervezett hétvégi tanulásnak végleg lőttek.
Dorka is besegített, így legalább gyorsabban elkészültünk.
A recept pedig eredetileg egy Droetker vaniliáscukor és sütőpor hátoldalakról kivágott és füzetbe gyűjtött darabról indult. Úgy emlékszem, hoyg még egy régebbi 2009-es bejegyzésemben volt fénykép is az előbb említett füzetről, de nem találom:S de valahol van róla tuti De hol? akkor lehet, hogy a gépemen. na mind1 A lényeg, hogy én nem tudok vaj/margarin nélkül piskótát sütni így itt végetért a recept alapján sütés.
A krémet pedig szintén magamtól kellett megalkotnom, mert csak a piskótához írták le a receptet és utána odaírták, hogy tölthetjük krémmel vagy lekvárral. mily kedvesek :-)
Hozzávalók:
tésztához:- 4 tojás; -40g margarin; -100g liszt; -150g cukor; -1cs. sütőpor; -csipet só
A tojássárgáját cukorral és margarinnak habosra keverjük, közbe a fehérjét kemény habbá verjük a sóval. A lisztet a sárgájás keveréhez fokozatosan belekeverjük, majd végül a fehérjehabot is óvatosan hozzákeverjük, majd sütőpapíros tepsiben megsütjük. Még melegen fel kell tekerni, hogy ne törjön össze.
krém: -1 csomag vanilliás pudingpor; -3dl tej; -4ek cukor; -1,5 dl kávé
Ezt így mind összefőzzük amg sürü krém nem lesz.

Amikor kész a krém rögtön megkenjük vele a piskótát amire némi kávét csepgtettünk, és feltekerjük, ekkor még a piskóta is meleg elvileg. Díszítéshez én csokit használtam.

1 comment: