Wednesday, June 15

S.O.S. ->save our salted peanuts

Még Papa hozott Griechenlandból sósmogyorót, aminek szerencsére a héja volt
a sós, így azt lefejtve unsalted roasted peanut marad. Eredetileg semmi problémám nem volt a sózott állapotával, ám tekintve, hogy nem lett légmentesen elzárt dobozba elrakva, kicsit megpuhult. Tényleg csak nagyon kicsit, amit sokan észre sem vennének, de én nagyon érzékeny vagyok a mogyoró állapotára.


Ebből készült el az S.O.S. sütemény az újonnan szerzett "virágládás" tepsimben. A virágládás kifejezés arra utal, hogy szerintem úgy néz ki a tepsi, mint ha egy virágláda lenne. Meg is kérdeztem a nénitől a bolhapiacon, hogy lehet-e benne sütni. És hazudok, mert nem a kicsiben hanem a nagyobban sütöttem ami azért beazonosíthatóan tepsi.

Hozzávalók:
-180g tört pörkölt sótlan mogyoró
-40g cukor
-40g kakaópor (caotina, suchard express, ovomaltine) feltételezem normális családoknál a Nesquik a kakaópor. de a lényeg hogy nem keserű kell ebbe a sütibe
-50g finomliszt-50g rozsliszt
-50g zab
-2 tojás
-1 nagy marék mazsola
Tetjére:
-1 citrom bele
-1 tk méz

Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük és kivajazott tepsibe rakjuk, majd a tetejér 1teáskanál mézet csurgatunk. 200 fokon 20 percig sütjük, majd 1 cirom kinyomott belével ( mert nem csak a leve kell) megkenjük a tetejét. Ezutén 180fokon még 15-20 percig sütjük, illetve addig amíg a tűpróbát nem állja. ( azaz: ha beledugjuk a kést és kihúzzuk, nem ragad rá a tészta)





No comments:

Post a Comment