Sunday, July 24

Svájc- Skorpion Kuchen

Már Svájcban vagyunk ( Nati szerint Svédországban°_°) 2 napot voltunk Zürichben, illetve összességében csak 2 estét. Elmentünk a Paul Klee múzeumba Bernbe, aztán Kambly-ba Trubschaenbe.. Aztán másnap jöttünk le Locarno helyett Claroba. A ház kőböl meg fából van többnyire, némi skorpióval megfűszerezve..

Nade a lényeg, első este találkoztunk Wädiékkel, láttuk végre Mirát (WädIzát) gügyögtünk vele, meg másztunk utána.. Másnap délután a strandon Asconában találkoztunk, a 18fokos vízben úsztam több mint fél órát , de legalább nagyok voltak a hullámok, a testem meg már amúgy is fagyott volt. 3. nap reggel pedig Mama mondja, hogy a Papa valami merényletet tervez ellenem. Végül kiderült, hogy csak sütit kéne sütni. Mivel nem volt kedvem lemenni a boltba ezért mindent amit találttamból sütöttem a neve : Skorpion Kuchen

Hozzávalók:

200g zab

90g cukor

50g vaj (olvasztott)

1nagy alma

50g csokoládé (svájci)

1tk fahéj

1/2 doboz áfonyás joghurt

1/4 doboz mogyorós joghurt

Alles zusammen rühre non dann 180 grad 20 minuten backen in einem kivajazott Back Blech-ben.

A név pedig a skorpiók miatt keletkezett vicces történetek elszólások miatt jött létre.

No comments:

Post a Comment