Tuesday, August 9

New York cheesecake



Tegnap 2 tortám is volt, az egyik a NYcheescake a másik az Eszterházinak indult, végül puzzle-torta.
Ok ez lehet hogy csúnya dolog, de az előbbit én, míg az utóbbit Mama és Dorka sütötték, nekem viszont az enyim ízlett jobban.
Most viszont csípi a csőrömet valami iszonyatosan. Egy apró pici dolog ami felett el kéne néznem, de baromira idegesít engem. Mi az hogy csak úgy megmondja mindenkinek a frankót? Milyen jogon szólja le a másikat? Érdekes módon 7 embernek tetszett, az, hogy neki(k) nem, attól még nem kell szemétkedni a másikkal. Belinkeltem egy szerintem baromi kreatív dolgot, abszolút nem a poén részét tartva szem előtt még jó pár napja. Erre drágalátós én vagyok a király Sanyi odaírta, hogy: " a lényeg hogy nem szakállas a poén" Hát nekem meg kapásból az lenne a válaszom, hogy a lényeg, hogy egy idióta balfasz vagy. De ehelyett, mivel láttam hogy ki az a 2 ember aki teccettezte, odaírtam , hogy Még csak borostás, de kreatív. (ötlet by Anna)Ugyanis ha visszaszólok neki, ők visszaoltogatnak.Ha erre is visszaír akkor max majd szeptemberben véletlenül tökönrúgom. Ja és a legszebb, hogy mindezt tegnap kommentelték, de arra nem jutott egyik marhának sem ideje, hogy egy bsz-t odaírjon. Ezek után nyílván sok kedvem van egyetemre menni. Még az a jó, hogy rajtuk kívül is vannak emberek. NEm tehtetek róla de ha más írta volna nem érdekelne, de pont ő aki a Psziesztás sórólapokat is elbaltázta, mert ő olyan tökéletes zseni. Ok abbahagyom, de muszály volt kiírnom, mert idegesített iszonyatosan.
Végül a Recept a New York cheesecake-hez
200g teljes kiörlésű keksz összedarálódva
110g margarin olvasztva
2ek cukor
A kekszet összetörjük nagyon apróra ( én zacskóban nyújtófávaj sodortam meg törtem) hozzáadjuk a felolvasztott margarint és a cukrot, összekeverjük, majd egy 26cm-es kerek tortaforma aljára elegyengetjük. Betesszük a hűtőbe.
1kg krémsajt
5 nagy tojás
80ml tejszín
2cs vaniliáscukor
150g cukor
30g liszt
1 citrom reszelt héja és egy kis leve.
A robotgépbe a krémsajtot a cukrokkal összekeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül a tejszínt, a lisztet és a citromhéjat. A masszát a tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15percig, utána 120fokon1,5óráig sütjük.
Végül 200ml tejfölt, 1cs vanilliáscukorral kikverünk és szépen a tetején elsimítjuk. Újabb 15 percig sütjük. Végül kihűtjük, majd hűtőben továbbhűtjük és Nyamm-nyamm megesszük.


No comments:

Post a Comment