Most jutott csak eszembe, hogy pénteken lett 13 éves Dorka. Ez vicces, mert 23-a volt :D
Hazaértem végre Pécsről és neki is láttam sütni. Röpke 4és fél órámba telt a dolog, de megérte. A marcipánt is saját magam készítettem, bár a bevonást még gyakorolnom kell. Dorka viszont meglepődött rendesen, hiszen csak egy nagy marcipánnal borított tortát látott és fogalma sem volt, hogy mi rejlik alatta.
Hát kérem egy csuda Rainbowcake (nyan cat torta by Jani)
A recept igen egyszerű, ami a hosszadalmas az az a része, hogy ki kell keverni az ételfestékekk
el a tésztákat, és én kettesével sütöttem, mert téglalap alakú tortát szándékoztam elkészíteni.
A krémet pedig kigondoltam, hogy valami mascarponés citromos legyen.
Nomeg a marcipán, de az tényleg megvan 10 perc alatt mindennel
együtt.( ok ha lett volna porcukor
még kevesebb is)
Hozzávalók
Tésza:
-226g margarin
-400g cukor
-426g liszt
-5 tojásfehérje
-3 csomag sütőpor
-2 csomag vaníliáscukor
-2csipet só
-355ml tej
A tojások fehérjét felverjük, majd félretesszük. A margarint a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet úgy, hogy mindig csak egy kicsit rakunk hozzá liszt-tej-kever-liszt-tej-kever sorrendben. ÉRDEMES GÉP-BEN/PEL
CSINÁLNI!! Ha kész, óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéket. Végül 6 egyelő részre osztjuk a tésztát és kikeverjük az ételfestékekkel.
előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.
Krém:
-500g mascarpone
-25g margarin
-2 citrom leve
-1 citrom héja
-1cs. vaníliáscukor
-200g porcukor
Az egészet összekeverjük homogénné.
Marcipán:
-200g mandula (Lidlis szeletelt)
-280g porcukor
-0,5 dl víz
A mandulát megőröljük majd 180 g porcukorral összekeverjük. 100g porcukorból és a vízből cukormázat főzünk, majd összedolgozzuk a mandulával. Porcukros felületen lehet nyújtani.
húú, de csini lett! és ha citromos-marcipános, biztos finom is. tegnap én is tortáztam:
ReplyDeletehttp://minesirkus.blogspot.com/2011/09/kortes-karamellas.html
kicsit nyers maradt a közepe, de azért nem lett nagyon rossz.:)
áuhhh!!Réka az már több int baromi jó!
ReplyDeletepörfektül néz ki és biztos finom is volt.
ez aztán torta a javából!nem tudtam hogy cukrászkodsz is. :)