Wednesday, November 23

Floating a la Réka


Rájöttem, hogy még mindig ott áll a hűtőben 4db tojássárgája félretéve.
Gondoltam, rá nem tukmálom senkire, én meg nem eszem, kidobni nem fogom és végül én eszem meg mégis, csak nem süti, vagy rántotta formában!
Eszembe jutott a madártej, aztán az is, hogy az sem baj ha nincs hab.
Meg az is eszembe jutott, hogy a tejemet el kell fogyasztanom, mert ha pénteken megyek haza akkor amúgy sem vinném haza, mert nincs kis üvegem, és már lassan megromlik amúgy is.
Sőt rájöttem, hogy van ám kókuszreszelékem is és ebédelni kéne!
Tehát madártej adott volt némi változtatással:
-2dl tej
-1,5 tojássárgája
-1 tk vaníliás pudingpor
-1 púpozott ek. kókuszreszelék
-néhány szem édesítőszer / cukor
- én a végén fagyasztott gyümölccsel megszórtam
Az elkészítését leírni bonyolultabb, mint megcsnálni: a tejet a kókusszal és édesítővel/ cukorral felforraljuk, közben a tojássárgáját pudingport egy-két tk. tejjel jól kikeverjük. Ha felforrt a tej, folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük a kikevert liquid szerű egyveleget, majd addig keverjük és főzzük, amíg be nem sűrűsödik, ez kb. 1 perc se.
Majd ízlés szerint(szerintem) gyümölccsel megszórjuk és még melegen (de lehet hidegen is) fogyasztjuk. a képen már csak a fele látszik, mert akkor jutott eszembe, hogy ez blogra megy!

No comments:

Post a Comment