Ma nekiláttunk Dorkával holnapra kalácsot sütni. Aztán mire készenlett elkezdtünk Créme brulée-t is készíten, mert holnap jönnek a Jutkáék és akkro már legyen desszert, meg a képet is tudok felrakni majd holnap amikor esszük.
A Kalács receptje:
Hozzávalók:
-50dgk liszt
-10dkg margarin
-3dkg élesztő
-250ml tej
-1ek cukor
-1 tojás
-1 csipet só
Elkészítése: Az élesztőt a cukorral és sóval a langyos tejbe belerakjuk és felfuttatjuk. A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, majd a tejes élesztőt hozzáadjuk és addig gyúrjuk/dagasztjuk amíg az edény falától el nem válik. Ezután meleg helyen kelesztjük amíg 2x akkorára nem nő meg. Majd átgyórjuk egyszer, kettéosztjuk a tésztát, majd azokat 3-3 részre és összefonjuk, így két kalácsot kapunk. Lekenjük a tetejüket mézes tejes tojással és 210fokon 20-25 percig sütjük.
No comments:
Post a Comment