Saturday, April 23

SÁRGATÚRÓ Húsvét no1.



Tegnap este fél11-kor nekiálltam Sárgatúrót készíteni, hogy reggelihez ma már tudjunk enni.
Szatmár megyében szokás Húsvétkor a sárgatúrót reggelinél sonkához kirakni.
Nagyon egyszerű és annál is finomabb.
Hozzávalók: ahány dl tej, annyi tojás, Én -5dl tejből, -5 tojásból készítettem. -1cs. vaniliáscukor,-fél citrom reszelt héja, -1kiskanál só. Akinek jobban ízlene még édeskésebben az rakhst hozzá még cukrot.
Elkészítése: A tejet felforrlajuk, közben a tojásokat a cukorral és citrommal elkeverjük. Majd a forrásban lévő tejhez hozzákeverjük. Folyamatos kevergetés mellett tovább főzzük, amíg agy ki nem csapódik a túrószerű képződmény. Ezután egy vászonba, vagy konyharuhába öntjük és felakasztjuk, hogy lecsöpögtethessük a savót. Ez kb 1 óra alatt megvan utána nem csomagoljuk még ki hanem úgy ahogy van berakjuk a hűtőbe amíg le nem hül. Emiatt érdemes este elkészíteni, mert akkor másnap már reggel jó is.
Reggelinél sonkával, tojással tormával kenyérrel kaláccsal egyaránt fogyaszthatjuk.

No comments:

Post a Comment