Olvasás közben került elő, majd rá googleztam, és kiadta a receptet. Eszembe jutott, hogy an itthon egy rakás szezámmag, és talán jó lenne, ha nem avasodna meg. Nomeg annyira megtetszett a torta és a receptje is, hoyg előtörtek belőlem a "sütni kell" ösztönök! El is készítettem a tahinit.
100g szezámmagot megdaráltam kávédarálóval, majd turmixgépben hozzáadtam 2 ek olívaolajat 1 csipet sót és egy kis pohár vizet. Ezt mind összeturmixoltam és kész is.
Utána pedig megcsináltam a krémet a tortához: 150g csokoládé, 2dl narancslében megolvasztottam, majd hozzáadtam a tahinit és 2 ek mézet, majd beraktam éjszakára a hűtőbe. NEM kell megijedni, ha folyik, reggelre összeáll!!
MA pedig a tésztát is elkészítettem. 85g simaliszt,50g rozsliszt, 80ml narancslé, 80ml olívaolaj, 1cs sütőpor, 80g cukor keverékét 3db 18cm-es lapnak megsütöttem, kb fél cm vastagok. 180fokon 15-20 percig.
készítettem Amaretto és narancslé keveréket, amivel a lapokat megkentem.
Az összeállítása pedig: lap-kenés-krém-lap-kenés-krém-lap-kenés-krém.
Képet nem tudom, hoyg csinálok-e mert nem valami esztétikai csoda ami miatt nagyon mérges is vagyok. Evvel szemben Nagyon finom!
Lehet, hogy majd kipróbálom 1x, hogy rendesen betartom a hozzávalókat és akkor biztosan szép lesz.
Én már megkóstoltam, nekem nagyon ízlik, a többiek meg nem érdekel, hogy megeszik-e mert ha nem, ők maradnak le valami Görög csodáról.
No comments:
Post a Comment