Tuesday, April 19


Holnap mennek kirándulni Mama és a Húgom is. Valami iskolai program, tanítás helyett.

Én meg tegnap gondoltam egyet, hoyg hát ha már egyszer kirándulás akor vigyenek magukkal sütit is. Egészen ma reggelig abban a hitben éltem, hoyg linzert csinálok szilvalekvárral összeragasztva. Aztán ma rájöttem, hoyg nem pazarékoljuk az üstöt szilvalekvárt:-) Szerencsémre nem kellett recept  után sem keresgélnem, mert a No Salty.hu -un élből megláttam  amézes krémest egy nagy nyúllal aháttérben: húsvéti receptek.. És elhatároztam, hogy az lesz és kész. Ígyhát ma tanulás után nekiálltam megsütni, és csak 1 helyen tértem el a recepttől, a krémbe beleraktam 3/4 csomag vaniliapudingport, mert nem találtam eléggé krém állagúnak a dolgot. Minden mást azonban a recept szerint csináltam.

 Hozzávalók:

mézes lapokhoz:

45 dkg liszt 
15 dkg porcukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 ek olvasztott zsír
4 ek olvasztott méz 
1 egész tojás (villával felverve)
4 ek tej

töltelékhez:
1/2 l tej 
10 dkg búzadara 
25 dkg margarin 
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 tojássárga
20 dkg sárgabarack lekvár

csokoládémázhoz:
20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj

A tészta készítése:
A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, aprénként lehet bele picit tenni.
A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük maragrinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.)

Töltelék készítése:
A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.

Összeállítás:
A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük és megkenjük a lekvárral.
Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)

Hát kéerm ilyen ez

No comments:

Post a Comment