Sikerült is. A gófri tésztája pedig ( igen: gÓfri. hosszú történet..) rizsből és nem lisztből, továbbá joghurtból és nem tejből készült. Fénykép nincs, mert elfogyott és a gép, pedig fenn volt. De receptre emlékszem, hiszen én találtam ki. Az egész ötlet onnan jött, hogy ha egyszer mükszik a sütő, ki is kéne próbálni. De ott volt a lábasban a rizs is, amit pedig nem volt szívem kidobni. Beugrott, hogy rízsliszt= gluténértékenyek=> a liszt tökéletesen helyettesíthető a rizzsel és miután folyós massza kell nincs itt semmi gond. A második bökkenő a tej hiánya volt amit nem akartam tejszínnel pótolni, de találtam lidl-s joghurtot, ami folyós. Így született kérem az egészségesebbnek is tartható gófri.
Hozzávalók: (arányosan lehet szorozni/ osztani a megmaradt rizs-re alakítani a receptet.)
-300g főtt rizs
-1,5 dl joghurt
-1 ek tejszín
-3 tojás
-30g margarin
-2 ek cukor
-1 csomag sütőpor
-1 csomag vaníliás cukor
-csipet só
A hozzávalókat összekeverjük turmixbottal/géppel. A gófrisütőt kikenjük olajjal mielőtt sütnénk az elsőt. Majd értelemszerűen megsütjük a gófrikat. Csak az első előtt kell az olaj a többinél nem.
Akinek nincs gófrisütője az serpenyőben, ha teflonos olaj nélkül, ha nem olajjal, mint a palacsintánál kisütheti.
Lekvárral, nutellával, szörppel, sajttal is fogyasztható. És baromifinom :D 2-nél többet csak Mama tudott enni.
http://www.fuszereslelek.hu/2011/06/cseresznyes-omlett-tiz-perc-alatt.html
ReplyDelete